HTML

Isten Utál Mindnyájunkat

Blogot írni minden hülyegyerek tud, így köztük én is. Majd meglátom miről írok, talán most egyezzünk ki annyiban, hogy amit látok arrol...ok?

Friss topikok

Linkblog

Két mondat neked, mert megígértem...

Spada 2009.12.22. 13:24

 

Ha valamiféle bágyatag, tüdővészes műlovarnőt roskatag lován ostort pattogtató kegyetlen főnöke hónapokon át szüntelenül körbe-körbe hajszolna a porondon az elnyűhetetlen közönség előtt, hogy lován libegve,  seggét riszálva, csókokat dobáljon és ha ez a játék a zenekar és a ventilátor szakadatlan zúgása közben az egyre tovább táruló kilátástalan jövőben is folytatódnék, tapsoló kezek, valójában gőzkalapácsok, elhaló, majd újra felzúduló tetszésnyilvánítása kíséretében – ha így volna, akkor talán a kakasülőről egy ifjú néző lesietne a hosszú lépcsőn, keresztül a padokon, a páholyokon, berohanna a porondra és a mindig alkalmazkodó zenekar fanfárain át azt kiáltaná: Megállj!
De ez nem így van, fehéren-pirosan egy szép lány röppen be a függönyök között, a direktor mélységes odaadással lesve a lányka tekintetét, meghunyászkodón lihegve, óvatosan emeli rá a deresre, mintha mindenkinél jobban szeretett unokája volna a hölgy, aki most veszélyes útra indul, alig tudja rászánni magát, hogy megadja ostorával a jelet az indulásra, ám végül is erőt véve magán, csak pattint egyet az ostorral, nyitott szájjal nyargal a ló mellett, és vizsla tekintettel követi a kis lovarnőcske ugrásait, művészi tökélyét felfogni alig képes, kiabálva próbálja figyelmeztetni a karikákat tartó lovászinasokat a legszigorúbb óvatosságra, a nagy halálugrás előtt égnek emelt karokkal könyörög a zenekarnak, hogy maradjon csendben, végül a kicsikét maga emeli le a reszkető lóról, megcsókolja és akárhogy ujjong is a közönség, ő megvetően kevesli, miközben a hölgyike rátámaszkodva, lábujjhegyen pipiskedve a körülötte lebegő porban, kitárt karokkal, hátravetett fejjel boldogságát az egész cirkusszal meg akarja osztani – és mivelhogy így van, ez az ifjú néző a kakasülőn fejét a karzat mellvédjére hajtja és a záró induló hangjaiba mint mély álomba merülten sír, öntudatlanul.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://soliver.blog.hu/api/trackback/id/tr741615709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása